User Login

Our internal glazed partitions in Bisset Adams contemporary London office

Architect, Bisset Adams has fitted their new offices with the latest in internal glazed partitions. Using personality and artistic flair, the architect practice has worked hard to give themselves a space to be proud of. In addition, bringing contractors, Fit Out & Refurbishment Management (FORM) onto the project proved the perfect combination for collaboration. Together, we created an agile, fluid space that allows inspiration to grow with clever use of internal glazed partitions.

Info

Location
The Cube Building, London

Architect
Bisset Adams

Contractor
Fit Out & Refurbishment Management

Internal glazed partitions create privacy

Firstly, we fitted our high acoustic internal glazed partitions to Bisset Adams’ meeting rooms. In addition to providing a sleek aesthetic, these partitions were needed to ensure privacy during confidential meetings. Alongside FORM, we fitted our Revolution 100 and the Elite doors range, with an impressive acoustic rating of Rw43dB. Furthermore, these partitions were specified by Bisset Adams, as they allow acoustic needs to be met without compromising the natural light flow. We give that extra level of service allowing for bespoke features. For example, powder-coating our partition and door frames in our Bath manufacturing facility allows us to match the existing features of the new office at The Cube Building in London.

“Optima was an integral part of my vision for our own unified space, creating an environment where we can continue to grow and thrive creatively.” Iain Johnston, Director, Bisset Adams

Combining open and private workspaces

On the other hand, the staff at Bisset Adams are required to work in a shared open space. Consequently, FORM fitted new board rooms to the space allowing Bisset Adams the capabilities to host client meetings in-house, giving a comprehensive experience for their clients. We fitted our Revolution 100 partitions and Elite Aero pocket sliding doors to save space and preserve the open atmosphere in the office. In addition to creating an office that was aesthetically charming, we have also created an office that can cater to several different intentions. For example, acoustic partitions form the boundaries of the board rooms, whilst also allowing natural light to flood the space

Furthermore, the feeling of space is apparent in the large reception area of the design with a quiet and relaxing reading area, a higher bar area for quick get-togethers, a pool table and a kitchen with a large dining table for shared and social lunch breaks. In short, we worked with Bisset Adams’ design to create a comfortable, professional and most importantly, dynamic workspace.

Facilitating the flow of light

The use of yellow in the design reflected the huge amount of natural light in the space. Furthermore, the use of glass partitions instead of solid walls facilitated the distribution of natural light throughout the office. In addition, this allowed the team flexibility in the use of the space in this truly agile environment.

Samples:

Find out more about our samples, and order your own here 

 

“Optima were an integral part of my vision for our own unified space where the flow of light, acoustic control and representation of our brand were integral to creating an environment where we can continue to grow and thrive creatively.”

 

 

 

 

Iain Johnston, Director, Bisset Adams

Select Your Region

Optima Australia GCC Asia

Our emails have changed so please stay in touch @OptimaSystems.com