User Login

Stylish glass Partitions in Mayfair’s Condé Nast International Headquarters

Inside one of London’s glorious art deco buildings, globally acclaimed publishing house Condé Nast International has expanded its media empire. A stunning new range of offices overlook the Thames. Condé Nast International’s iconic brand is synonymous with style and innovation. The new offices in the Adelphi Building boast cutting edge contemporary design. Furthermore, they will provide the perfect working environment for its digital team. Glass partitions in Mayfair’s Conde Nast International building are dynamic in aesthetic design and in practice.

Info

Location
Adelphi Building, London

Architect
MCM Architecture

Contractor
BW Interiors

Maximising light and visual connectivity

Firstly, for the transformation of levels 8 and 9, we joined forces with MCM Architecture and contractor BW Interiors. Subsequently, together we created an imaginative workplace which would allow collaboration and communication amongst the Condé Nast International staff. The client wanted our glass partitions fitted to allow for the flow of natural light. Furthermore, we installed reeded glass allowing visual connectivity across the two floors, whilst at the same time creating quiet spaces for private working.

Architecturally striking

Secondly, we installed glass partitions to create a series of executive offices, meeting rooms and quiet rooms over two floors. With their distinctive lattice framework, Shoreditch Edition glass partitions and doors were also used in some areas to bring an architecturally striking, yet minimalist look to the working environment.  

There is a growing trend for modern workplaces to reflect a raw, industrial warehouse style. As a result, we developed our Optima 117 Plus Shoreditch Edition, which is an enhanced version of the standard Optima 117 Plus system. Subsequently, this features a slim line aluminium framework which is bonded to the glass. Therefore, the system retains both structural stability and acoustic performance.

Employee wellbeing at the core

On level 9, MCM’s unique design incorporates hot desk areas to support agile working. Collaboration spaces have been installed where colleagues can come together to share thoughts and ideas. These areas are located next to a series of quiet rooms to provide a balance between public spaces designed to encourage interaction and private areas for quiet conversations and work to take place. Furthermore, on level 8 there is also a quiet lounge, where staff can relax, think and work creatively.

Commenting on the project, Liam Marshall, Optima’s Project Manager, said: “We applied a unique reeded film to the glass partitions to create a visually striking effect whilst at the same time offering visual privacy to the meeting rooms. The reeded film simulates real reeded glass in an incredibly effective way and has the added benefit of being more cost effective than rolled patterned glass.”

In short, with the transformation of this 25,000 sq ft space now complete, the use of Shoreditch Edition glazing and reeded manifestation at Condé Nast International has created an innovative workspace at the cutting edge of design, in keeping with one of the world’s leading media companies.

For further information on Optima’s range of partitioning systems and for any technical support and enquiries call 01494 492725

Select Your Region

Optima Australia GCC Asia

Our emails have changed so please stay in touch @OptimaSystems.com